Phone
+ 357 25353555
Contact Email
melaslaw@cytanet.com.cy
Working Hours
Mon - Thurday :08:30-17:00 Friday 8:30-13:00

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ

Με πρόσφατη απόφαση του, το Ε. Δ. Λεμεσού, αποδεχόμενο την αίτηση που καταχώρησε το γραφείο μας,  εξέδωσε προσωρινό διάταγμα που να απαγορεύει σε συγκεκριμένο επενδυτικό ταμείο να προχωρήσει σε εκποίηση του ακινήτου που αποτελούσε την οικογενειακή εστία.

Το Δικαστήριο, αφού εξέτασε την αίτηση μας,   δέχτηκε ότι πληρούνται και οι 3 προϋποθέσεις που θέτει ο Νόμος για την έκδοση προσωρινών διαταγμάτων ενώ σε ότι αφορά την ένσταση, ανέφερε ότι κανένας λόγος δεν ευσταθεί.

Ειδικότερα για την 3η προϋπόθεση, το Δικαστήριο ανέφερε: «Η αλλαγή όλης της ψυχικής, συντροφικής, αδελφικής αλλά και γονικής σχέσης  μεταξύ των μελών που ενέχει η απώλεια της οικογενειακής εστίας δεν θα μπορεί να αποζημιωθεί σε χρήμα σε περίπτωση που η καθ’ ης αποτύχει στην απαίτηση της. Φρονώ πως η οικογενειακή κατοικία ενέχει ιδιαίτερη σημασία στην εξέταση του κριτηρίου της αδυναμίας απονομής δικαιοσύνης σε μεταγενέστερο στάδιο.»

Επίσης, ανέφερε πως το θέμα της αξίας του ακινήτου, το οποίο τέθηκε από την καθ’ ης ως επιχείρημα για απόρριψη της αίτησης και που κατά την οποία ξεπερνά τις €300.000, είναι σε αυτό το στάδιο αδιάφορο.

Τέλος, απέρριψε την θέση της καθ’ ης η αίτηση ότι η καταχώρηση της αίτησης για εξασφάλιση προσωρινού διατάγματος είναι λανθασμένο δικονομικό μέτρο. Το Δικαστήριο διαφώνησε με την θέση ότι οι αιτητές έπρεπε να καταχωρήσουν αίτηση- έφεση και ξεκαθάρισε ότι στον Νόμο δεν υπάρχει καμία ένδειξη για καταχώρηση αίτησης για παρεμπίπτον απαγορευτικό διάταγμα πριν την παραλαβή της ειδοποίησης τύπου ΙΑ .

Recent Articles

November 17, 2023
Αναστολή Πλειστηριασμού
March 6, 2023

Let us help you!

If you need any helps, please feel free to contact us. We will get back to you with 1 business day. Or if in hurry, just call us now.

Call : +357 25353555

melaslaw@cytanet.com.cy Mon – Fri 09:00-18:00